Padded shoulder harness

Abductia soldului

Conținutul

  Autor: Drăgulin Oana Articulatia coxofemurala este o articulatie sinoviala sferoida ce leaga capul femural de osul coxal bazin. Oasele de la acest nivel se articuleaza in cavitatea articulara. Aceasta este acoperita cu un strat de cartilaj hialin, cartilaj articular, care acopera oasele cu un strat neted, reducand in acest fel frictiunea din timpul miscarilor si de asemenea amortizeaza si socurile.

  articulațiile piciorului rănesc picioarele plate recuperare articulară după rănire

  Acetabulul este cavitatea delimitata de osul ilion, ischion si pubis si este locul in care se articuleaza capul rotunjit al femurului. Acetabulul limiteaza amplitudinea miscarilor, prin adancimea lui, conferind in acelasi timp o forta deosebita articulatiei.

  I se descrie pe latura anterioara incizura acetabulara care formeaza un lisfranc fracture symptoms foramen care reprezinta locul de trecere pentru nervi si vase sanguine manunchi vasculo-nervos.

  articulatii diartrodiale tratament naturist pentru amortirea mainilor si picioarelor

  Elementele articulatiei coxofemurale: - este foarte densa si foarte rezistenta - se intinde de la nivelul circumferintei acetabulului pana la colul femural - este abductia soldului din fibre circulare si longitudinale care formeaza un colier in jurul colului femural, cunoscut drept zona orbiculara.

  Ligamentele - ligamentul ilio-femural este portiunea ingrosata a capsulei articulare, care se intinde de la spina iliaca a osului iliac pana la linia inter-trohanterica abductia soldului, linie care separa cele doua trohantere.

  balsam de gel pentru compoziția articulațiilor predicții pentru tratamentul artrozei șoldului

  Labrumul acetabular - este un inel alcatuit din cartilaj fibros si fixat pe circumferinta acetabulului. Rezistenta capsulei articulare si modul in care femurul este inserat in acetabul, inclusiv muschii care il inconjoara au ca efect o stabilitate extraordinara a articulatiei coxofemurale.

  Sunt permise miscari in trei planuri, ca urmare a formei sferoide a acestei articulatii: - flexia.

  mineral de vindecare articulară crunch și dureri ale gleznelor