Anatomia picioarelor | Health Life Media

Anatomia piciorului

Conținutul

  Articole Anatomia piciorului Astazi ne-am propus sa va anatomia piciorului anumite curiozitati legate de anatomia talpii, si despre cum functioneaza aceasta in timpul dansului.

  • Articulația gleznei este o structură foarte stabilă, cunoscută sub numele de morteză, care permite mobilitatea piciorului în sus și în jos.
  • Anatomia picioarelor | Health Life Media
  • Ce este durerea lombara
  • Artroza articulației de la picioarele plate
  • Inflamația tendoanelor articulației umărului

  De ce este important sa cunoaştem anatomia talpii? Anatomia si fiziologia talpii sunt foarte importante pentru dansatori, deoarece musculatura acesteia trebuie utilizata corect pentru a evita accidentarile. Oasele piciorului in urmatoarele randuri vom enumera oasele care compun talpa piciorului: · Maleola, sau osul gleznei, se afla la baza imbinarii dintre tibula anatomia piciorului fibie; · Osul talus este situat sub maleola si este responsabil de transmiterea greutatii de-a lungul intregii talpi, acesta se leaga apoi de calcaneu si de osul navicular; · Calcaneul se afla sub osul talus, si functioneaza ca baza a tendonului tibial posterior; · 3 oase cuneiforme care sunt conectate prin osul navicular şi osul cuboid, situat imediat langa acestea şi conectat cu calcaneul; aceste 4 oase se afla in mijlocul talpii, reprezinta punctul de sprijin al metatarsienelor, si totodata reprezinta acea parte a talpii care ofera mobilitate; · Metatarsienele sunt continuate cu falangele, in partea distala a talpii; acestea din urma ofera flexibilitatea necesara pentru efectuarea unui demi-point.

  durere arzătoare în articulația mâinii ligatura articulației genunchiului

  Oasele nu sunt dispuse sub o forma plata, ci in 3 arcuiri: arcuirea mediala, transversala si laterala. Arcuirea mediala este pe partea interioara a talpii, cea laterala pe partea anatomia piciorului, iar arcuirea transversala este de-a lungul talpii. Muschii care ajuta la mişcarile de la nivelul talpii sunt urmatorii: Gastrocnemian-este un muschi lung, care isi are originea in spatele genunchiului si se insereaza pe calcaneu prin tendonul lui Ahile; anatomia piciorului util in flexia genunchiului si a talpii.

  artrita tratamentului unguentului la genunchi Ce medicamente conțin glucozamină

  Solean-este situat in spatele muschiului gastrocnemian; acest ajuta la flexia plantara si are un rol esential in balansul necesar pentru pozitii precum retiré sau attitude. Tibial posterior-isi are originea in spatele tibiei si a fibulei, si se insereaza pe osul navicular; acesta adauga un plus de stabilitate arcuirii mediale si ajuta la flexia si inversia plantara.

  Sus Scheletul piciorului incepe cu osul taluscare formeaza o parte din incheietura gleznei. Cele doua oase ale gambei, cel mai mare - tibia si cel mai mic - fibulase apropie unul de celalalt la nivelul gleznei pentru a forma o structura foarte stabila. Acest tip de structura este foarte cunoscuta tamplarilor si constructorilor care folosesc acest model in orice constructie, de la mobila la cladiri. Acest aranjament este foarte stabil.

  Flexor al degetelor-isi are originea in spatele tibiei si se insereaza pe degetele ; ajuta tot la flexia si inversia plantara. Peroneali-sunt muschii dispusi in partea laterala a piciorului, cu originea in partea superioara a fibulei si cu insertia pe al 5-lea metatarsial; acestia imprima forta mişcarilor talpii.

  Tibialul anterior, extensorul halucis si externsorul degetelor au rol in ridicarea pe degete si in flexia gleznei. Intrinseci-se afla la baza talpii, cu originea in calcaneu si cu insertia pe metatarsiene; sunt responsabili cu intinderea degetelor.

  Miscarile talpii · Flexia plantara-coborarea varfului piciorului; · Dorsiflexia-ridicarea varfului piciorului; · Talusul este usor mobil-se misca usor in spate in plié, creand stabilitate, respectiv in fata in relevé, anatomia piciorului instabilitate; · Legatura de la punctul de intalnire al talusului cu calcaneul ajuta la pronatia si supinatia adecvata; o buna miscare a partii din fata a piciorului duce la o miscare automata a partii mediane a acestuia; · Punctul de legatura dintre metatarsiene si falange are o mobilitate semnificativa, permitand efectuarea releve-ului in demi-point.

  dureri la nivelul brațului din articulația umărului durere în articulații și ganglioni