Discuții conexe

Articolul hotarat

articolul hotarat tratamentul genunchiului pentru artroza genunchiului

Trimite pe: Facebook Whatsapp În gramatica limbii române, articolul este injecții de durere la nivelul articulațiilor degetelor de vorbire flexibilă care are rol de instrument gramatical sau cuvânt ajutător pentriu exprimarea cazurilor. El însoțește substantivul şi celelalte părţi de vorbire care articolul hotarat declină și arată în ce măsură obiectul denumit de acesta este cunoscut vorbitorilor.

Meniu de navigare

Nu are un înţeles de sine stătător şi nu poate avea funcţie sintactică. Ce este articolul hotărât?

articolul hotarat simptomele și tratamentul articulației artritei

Ce este articolul nehotărât? După măsura mai mare sau mai mică în care ajută substantivul să individualizeze obiectul denumit, articolul este două feluri: hotărât -l, -le, -a, -i, -lui, -lor şi nehotărât un, unui, unei, o, nişte, unor.

Lecția 23 - Substantivul - Articolul Hotărât și Nehotărât - Învață Limba Germană

După locul pe care îl are faţă de substantiv pe care îl însoțețte, articolul poate fi: proclitic, atunci când stă înaintea substantivului un, o, niştesau enclitic, atunci când se află la sfârşitul substantivului femeia, bărbatul, etc. Articolul hotărât Articolul hotărât arată că obiectul denumit de substantiv este cunoscut atât de emiţător, cât şi de receptor.

articolul hotarat durere în toate articulațiile și coloana vertebrală

Spre deosebire de celelalte articole, nu apare ca articolul hotarat cuvânt de sine stătător și se adaugă la sfârșitul unui substantiv, formând cu acesta o singură unitate sonoră și grafică. Articolul -lui apare ca un cuvânt separat, de regulă înaintea substantivelor ce denumesc nume de persoane.

Articolul hotărât

Genul substantivelor. Cum se determină genul unui substantiv?

Uniunea lingvistică balcanică[ modificare modificare sursă ] Cu excepția limbii grece articolul hotărât din limbile uniunii lingvistice balcanice se plasează la sfârșitul cuvântului determinat. Astfel de exemplu în limba macedoneană drvo copac devine după atașarea articolului hotărât drvoto copaculiar în limba bulgară același exemplu devine durvo - durvoto. Studiind existența articolului eclitic în limba bulgară și limba albaneză, Theodor Capidan a demonstrat influența limbii române vechi asupra limbii bulgare în apariția articolului hotărât [1] În alte limbi[ modificare modificare sursă ] Limba engleză : articolul hotărât este the plasat înaintea cuvântului determinat: the boy băiatul.

În situațiile în care se citează fără subtantivul la care est alipit, articolul hotărât se scrie cu cratimă în locul unde se face sudura. Articolul hotărât este articolul hotarat trei feluri: — articol hotărât propriu-zis — se deosebeşte de celelalte articole prin faptul că stă întotdeauna după substantiv, făcând corp comun cu acesta ex: creionul, creionului, masa, masei etc.

  1. (EN) - Articolul hotărât: ”the” - Duolingo
  2. Opriți artroza genunchiului cu 2 grade
  3. Он не знал, каким образом она поняла, что ему нужно кольцо, но был слишком уставшим, чтобы терзаться этим вопросом.
  4. Ce este articolul hotărât? Ce este articolul nehotărât?
  5.  Это невозможно! - воскликнула она .

Nu are singur înțeles și nu poate fi parte de propoziție ex: cel, cea, cei, cele, celui, celei, celor. Articolul demonstrativ se acordă în gen, număr și caz cu substantivul determinat de adjectivul sau numeral pe care îl însoțește. Atunci când articolul demonstrativ însoțește un numeral, locul articolului este înaintea substantivului determinat.

Articolul nehotărât Articolul nehotărât nu are înțeles de sine stătător, precede un substantiv proclitic și arată obiectul individualizat, însă nu îl identifică exact pentru vorbitori. Însoțește substantivul în declinarea nearticulată și indică cazurile substantivului prin formele lui.

articolul hotarat aloe cu dureri articulare

Articolul nehotărât se acordă după gen, număr și caz cu substantivul pe care îl însoțește. Exemple de articole nehotărâte: omul, casa, muntele, mașina, oamenii, casele, munţii, copiii, omului, muntelui, oamenilor, caselor, munţilor, omule, oamenilor, copile, etc. Formele un și o ale articolului nehotărât sunt identice cu cele ale numeralului cardinal şi ale adjectivului pronominal nehotărât.

Упав, он устроил замыкание основного электропитания шифровалки. Но еще более страшной ей показалась другая фигура, прятавшаяся в тени, где-то в середине длинной лестницы.