Tiroidita autoimună

Proces autoimun, Bolile autoimune și cancerul - Cancer

Conținutul

  Bolile autoimune: cauze și diagnostic Adăugat la 12 Octombrie Ce sunt bolile autoimune?

  lazar de tratament comun

  Care sunt cauzele dezvoltării unei boli autoimune? Factorul genetic și factorul de mediu reprezintă cauze implicate în procesul dobândirii unei astfel de boli autoimune.

  tratamentul artrozei în hamei

  Ce este sistemul imun? Sistemul imun este format dintr-un grup de celule și organe ganglionii limfatici, amigdalele, măduva osoasă și celulele albe din sânge cu rolul de a ne proteja corpul de invadatorii străini, precum bacteriile și virusurile.

  de ce articulația șoldului doare și face clic

  Acest rol de apărare este important pentru menținerea sănătății organismului, în cadrul raporturilor sale multiple cu mediul înconjurător, unde este supus continuu influenței factorilor externi. Cum funcționează sistemul imun?

  artroza diagnosticul și tratamentul artrozei

  Sistemul imun își exercită rolul său de protector prin mai multe mecanisme: formarea unor bariere mecanice care proces autoimun pătrunderea și răspândirerea agenților patogeni în corp; intervenția unor celule specializate care, fie captează particulele străine pentru a le distruge, fie produc anumite molecule, cum ar fi anticorpii, care inactivează și distrug în final agenții străini.

  În cazul anumitor persoane, apare un răspuns exagerat față de compușii străini, moment în care se poate declanșa proces autoimun reacție alergică de exemplu, la polen, praf sau anumite alimente. Care sunt simptomele unei boli autoimune?

  dureri articulare mâna stângă

  Simptomele sunt variabile și depind de tipul de afecțiune. Însă, există un grup de simptome care se regăsesc, de obicei, în majoritatea afecțiunilor, ceea ce le face greu de diferențiat de alte boli, cel puțin în stadiile inițiale.

  Simptomele bolii autoimune.

  cremă pentru articulații dimexidum