Picior (anatomie) - Wikipedia

Structura piciorului. Introducere

În primul rând, pentru a asigura o mişcare uşoară, cu un minim de fricţiune, muşchii sunt îmbrăcaţi într-o structură asemănătoare pielii care poartă numele de fascie.

structura piciorului bursita podacromială a tratamentului articulației umărului

Terminaţiile muşchilor sunt conectate de tendoane care la rândul lor sunt ataşate de oase. Celulele musculare structura piciorului abilitatea de a se regenera şi sunt în general foarte elastice, pe când celulele tendoanelor se regenerează greu şi sunt mai puţin elastice.

Anatomia piciorului

Astfel, pentru a reduce tensiunea din tendoane, este necesar ca musculatura să fie puternică şi flexibilă.

Cel mai mare os din talpa piciorului este calcaneul, unul dintre oasele care formează călcâiul şi cel care susţine mare parte din greutate. Acesta este în legătură directă cu tarsienele şi oasele piciorului tibia şi fibulafiind împreună cu oasele călcâiului propulsor în mişcare, dar şi punct de absorbţie a şocurilor.

Talpa este arcuită de arcul medial, arcul lateral şi cel longitudinal, create de unghiurile în care sunt poziţionate oasele şi sunt structura piciorului de ligamente şi muşchi. A doua parte, cea din mijloc, a metatarsienelor, este cea care formează arcada plantară.

Lecția 19: Sistemul articular

Ea este formată din 5 oase lungi care fac legătura dintre degete şi călcâi. A treia parte, călcâiul şi glezna, sunt formate dintr-o structură de şapte oase calcaneul, astragalul, scafoidul, cuboidul şi tratament de repaus articular cuneiforme.

structura piciorului osteopat și dureri de șold

Structura este similară cu cea a mâinii, dar este mai rigidă din cauza faptului că susţine o greutate mai mare. Ceea ce ştim însă sigur este că piciorul este perfect construit pentru cele două funcţii ale sale: propulsie şi absorbţia şocurilor. În mod natural, piciorul trebuie să fie mai lat, degetele cât mai răsfirate şi aproximativ egale, toate acestea pentru a asigura o stabilitate mai bună.

structura piciorului hormoni și dureri articulare

Încă dinortopedul Dr. Philip Hoffman a făcut o cercetare a diferenţelor dintre piciorul încălţat şi cel desculţ. Pozele sale structura piciorului sugestive. Iată în poza următoare cum ar trebui să arate un picior sănatos.

structura piciorului de ce rănesc articulațiile de pe vârfuri

Lat, degetele uşor depărtate şi urmând un ax al piciorului. Se observă în special că degetul mare este mult mai depărtat de cel alăturat tocmai pentru a asigura un bun echilibru şi a da forţă acţiunii de propulsie.

structura piciorului tratamentul artrozei în iordan