Alimente antireumatice
Conținutul
Vlad Dorin Bejan Stil alimente antireumatice viaţă În rubrica de astăzi vă prezentăm câteva recomandări cu privire la dieta corectă a persoanelor afectate de bolile reumatismale reumatism inflamator, poliartrită reumatoidă, reumatism degenerativ, gută. În cazul reumatismului de tip inflamator, dieta are drept obiectiv efectul antiinflamator desensibilizat, de protejare a organismului în timpul tratamentului cu antireumatice cortizonice şi necortizonice, de protejare a organelor vitale de suprasolicitare.
Se recomandă dieta cu limitare a glucidelor şi proteinelor şi de reducere a sării. Se va urma un regim lacto-vegetarian, în primele zile consumându-se doar 2 l de lapte, cu o linguriţă rasă de zahăr, adăugându-se apoi compoturi, jeleuri, sucuri de fructe, pesmeţi, făinoase.
Sunt admise la o singură masă pe zi carnea, peştele, ouăle şi brânza. Se recomandă legume şi zarzavaturi crude, pentru aportul de săruri şi vitamine.
De asemenea, pentru stimularea apetitului se pot folosi condimente neiritante şi, rareori, câte un pahar de vin roşu. Excesul de grăsimi şi de zaharuri concentrate se limitează, ca şi pâinea neagră, la fel şi spanacul, ciocolata, care blochează calciul din circulaţia medicamente pentru tratament comun şi îl elimină.
Dacia Plant supliment alimentar Harpagophytum antiinflamator si antireumatic 60compr
În reumatismul degenerativ, poliartroză şi spondiloză se urmăreşte asigurarea rezervei proteice a ţesutului osos şi remineralizarea osoasă. Se impune o alimentaţie bogată în proteine uşor asimilabile, în grăsimi bogate în vitamine A şi D şi în săruri de calciu.
Se recomandă carne de peşte, ficat, brânzeturi, gălbenuşuri, migdale, alune, măsline, soia conţine cantităţi importante de calciufasolea uscată, ceapa, varză albă. În cazul bolnavilor de gută regimul dietetic urmăreşte scăderea aportului de alimente cu risc şi creşterea eliminării din organism a acidului uric.
Regimul alimentar în bolile reumatismale
Prin urmare, alimentaţia va fi alimente antireumatice în medie 1. În afara crizei, la bolnavul de gută se exclud: viscerele rinichi, creier, ficatvânat, carne de mânzat, mezeluri, supe de carne, leguminoase, cafea, cacao.
Regimul alimentar va fi hipoproteic, hipolipidic şi hipoglucidic la obezi sau diabetici. Se recomandă un regim lacto-fructo-vegetarian, cu lapte degresat, pâine albă, paste făinoase, fructe, oţet, lămâie, frunze de dafin, l de lichide bicarbonatate.