Geode, Geode subcondale - Chisturi osoase

Geode subcondrale

Conținutul

  primele semne ale artritei și artrozei articulației umărului ce este artrita si artroza

  Termenul "geode", de obicei european, face o comparație cu mineralogia inconfortabilă, unde geodul este o rocă mică, goală, geode subcondrale de cristale. De fapt, geodurile sunt spații chistice care se formează în osul subcondral, adică sub cartilajul articular; similar cu golurile sau cavitățile, pe examenul radiologic geodul apare ca zone multiple radiotransparente de diferite mărimi, expresia o resorbție osoasă mai mult sau mai puțin marcată, cu interpunerea țesutului fibros posibila acumulare a fluidului sinovial penetrat de spatiul articulatiei Aceste chisturi sunt adesea multiple, de dimensiuni variabile și de aspect în formă de pere.

  articulația doare pe degetul mic Durere genunchi

  Cauzele de origine Dar de ce sunt formate geodurile? Se crede că în timpul procesului artritic originea chisturilor osoase este legată de pătrunderea fluidului sinovial în osul subchondral afectat de microfracturile osoase care, adăugate la insuficiența vasculară a acestei zone, produc chisturi care pot comunica secundar cu articulația.

  articulatii la genunchi articulațiile creak decât pentru a trata

  Astfel, chisturile osoase pot fi interpretate ca rezultat al unei "economii" a osului care, în încercarea de a avea o rezistență mai mare în unele zone, realizează o reabsorbție mare în altele. În absența semnelor degenerative ale oaselor sau ale îmbinării articulate, geodurile pot fi considerate neoformații benigne, evidențiate prin termenul geode subcondrale osoase anevrisme", a căror origine este încă incertă.

  Prin intermediul mijloacelor geode subcondrale adecvate este totuși posibil să încetinească fenomenul medicamente antiinflamatoare, aplicare topică a capsicinei, infiltrarea acidului hialuronic, reducerea greutății în cazul obezității, activitate fizică constantă care implică exerciții proprioceptive și de mobilitate, evitând supraîncărcarea excesivă, corectarea defectelor posturale, integrarea glucosaminei și sulfatului de condroitină pentru O dieta alcalina orala bogata in omega-trei sau să procedeze la înlocuirea chirurgicală a articulației deteriorate de geode cu o proteză mecanică.

  Articole Interesante.

  artroza tratamentul medicamentos al artrozei distrugerea articulației gleznei ultima etapă a artrozei