Infarct miocardic - Wikipedia

Infarct miocardic

Informatii despre tratament aici: Tratament infarct miocardic Articol scris de Dr. Liudmila Frunzamedic specialist cardiolog la Centrele Ares Bucuresti Descriere infarct Infarctul miocardic este o urgență medicală care apare atunci când una sau mai multe dintre arterele care alimentează inima cu sânge sunt blocate. Infarctul miocardic este cunoscut și ca atac de cord și trebuie tratat cu maximă seriozitate, atunci când se manifestă, pentru că prezintă risc letal.

Inima este un mușchi irigat de mai multe artere.

infarct miocardic durere localizată în articulația șoldului

Acestea se numesc artere coronare și sunt, în mod normal, în număr de trei, fiecare cu ramificații. Atunci când una dintre aceste artere coronare este astupată de un cheag de sânge, circulația spre inimă este blocată iar porțiunea de mușchi alimentată de vasul respectiv are de suferit — apare ischemia miocardică, urmată infarct miocardic necroză.

Infarctul miocardic

Acesta este infarctul miocardic. Infarctul miocardic denumit si sindrom coronarian acut este o urgență medicală care apare atunci când una sau mai multe dintre arterele care alimentează inima cu sânge sunt blocate. Mirela Ion îți răspunde la toate întrebările legate de această investigatie. Mirela Ion, consultant medical Care sunt factorii de risc care conduc la infarct? Colesterolul este de fapt o infarct miocardic incoloră care se găsește în alimentele pe care le mâncăm dar est și produs de către organism.

Myocardial Infarction / STEMI on ECG - Practice EKG

Colesterolul LDL se lipește de pereții arterelor, producând îngustări ale acestora. În timp aceste îngustări stenoze devin din ce în ce mai severe și pot provoca infarctul miocardic.

Surse de informatie Semne de alarma: infarct de miocard acut la femei Cand sufera un infarct de miocard, atat barbatii, cat si femeile resimt cel mai frecvent o presiune puternica in piept. Insa in cazul femeilor, aceasta durere poate lipsi. Femeile pot avea alte manifestari, - dificultate in respiratie, presiune sau durere la nivelul toracelui inferior, durere in abdomenul superior, ameteala, lesin sau oboseala accentuata. Chiar si atunci cand aceste semne sunt vagi, pot avea urmari potential fatale daca persoana nu primeste ajutor imediat. Semne de alarma Recunoaste semnele de alarma!

Nivelul mare de trigliceride din sânge — trigliceridele sunt un tip de grăsimi naturale care se adună în artere. Ele provin din alimentație și călătoresc prin sânge, până când sunt depozitate în celulele adipoase. Unele dintre ele rămân însă depuse pe artere, provocând în timp, îngustarea acestora.

infarct miocardic tratamentul articular al tendoanelor

Alimentația dezechilibrată, bogată în zahăr și grăsimi. Grăsimile saturate sunt tipuri de grăsimi care se găsesc în special în produsele din carne și lactate.

Ele cresc nivelul de colesterol rău din corp și reduc nivelul de colesterol bun.

Ramona Bica Medic specialist Cardiologie Infarctul miocardic reprezinta o urgenta medicala, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de catre un cheag de sange.

Grăsimile trans, cunoscute și ca grăsimi hidrogenate, sunt grăsimi artificiale care se regăsesc mai ales în produsele alimentare procesate Hipertensiunea arterială — este un factor de risc important pentru infarctul miocardic acut, din cauza faptului că hipertensiunea contribuie la deteriorarea arterelor și formarea plăcii de aterom.

Diabetul — este o afecțiune care determină creșterea nivelului glicemiei din sânge. Nivelul mare de glucoză zahăr din sânge poate deteriora arterele și conduce la boala coronariană, precursoare pentru infarctul miocardic acut.

Ce este si cum se produce infarctul de miocard?

Obezitatea — șansele producerii unui infarct miocardic sunt mai mari în cazul persoanelor supraponderale, care de obicei au asociați mai mulți factori de risc: diabet, hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, hipertensiune arterială. Fumatul — produsele din tutun reprezintă un risc major pentru apariția aterosclerozei și a infarctului miocardic.

  • Ce este infarctul miocardic?
  • Tratamentul artrozei deformante a piciorului
  • N-am mai simtit asa ceva
  • Infarct miocardic - Wikipedia

Infarct miocardic — odată cu înaintarea în vârstă, sănătatea arterelor se deteriorează în mod natural, iar riscul pentru apariția infarctului crește. Riscul producerii unui infarct este mai mare în cazul bărbaților cu vâsta peste 45 de ani și al femeilor cu vârsta peste 55 de ani.

Istoricul familial — dacă în familia pacientului există membrii care au tratamentul pilelor de artroză de boli cardiovasculare, riscul de a dezvolta la rândul său o astfel de boală este crescut. Află mai multe detalii despre aceste proceduri!

infarct miocardic de ce doare oasele și articulațiile

Completează formularul și vei fi contactat Cauzele infarctului miocardic — când apare atacul de cord? Arterele coronare transportă sânge încărcat cu oxigen la inimă. În timp însă, pe pereții acestor artere se depun bucăți de calciu, grăsimi, colesterol sau produși sangvini, denumiți în termeni medicali placă de aterom.

Acest proces se numește ateroscleroza și stă la baza producerii unui infarct miocardic. Ateroscleroza este determinată de mai multe cauze, atât medicale cât și de stilul de viață.

infarct miocardic c eshte artroza

Care sunt cauzele infarctului miocardic - pot fi și non-aterosclerotice? Care sunt infarct miocardic infarctului — cum se manifestă infarctul miocardic? Simptomele clasice ale infarctului miocardic sunt durerea în piept angina instabilă și dificultățile de respirație. Totuși, infacrtul miocardic se poate manifesta în diverse feluri, de aceea este important să monitorizăm și apariția altor simptome: Mirela Ion îți răspunde la toate întrebările legate de această investigatie.

Mirela Ion, consultant medical Care este tratamentul infarctului miocardic acut — cum se tratează infarctul? Diagnosticul infarctului infarct miocardic face în regim de urgență. Este important ca arterele închise să fie revascularizate cât mai rapid, pentru ca mușchiul cardiac să aibă cât mai puțin infarct miocardic suferit.

infarct miocardic durere la nivelul articulațiilor șoldului și genunchilor

Medicii vor evalua pacientul măsurându-i tensiunea arterială, efectuând o electrocardiogramă și analize de sânge. Se pot efectua un test de efort și o ecografie cardiaca. Ghidurile de cardiologie recomandă ca pacientul să fie dus în cel mai scurt timp într-un laborator de cateterism cardiac, unde se face o coronarografiese observă artera ocluzionată și se deschide prin angioplastie cu implantare de stent.

Tratamentul infarctului miocardic, în urgență, se realizează prin procedura de angioplastie coronariană — o metodă minim invazivă prin care artera blocată este revascularizată.

Procedura se realizează în sala infarct miocardic angiografie, sub controlul razelor X, medicul cardiolog intervenționist observând astfel care este locul exact unde artera sau arterele coronare sunt îngustate.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Pinterest Nu rămâneți nepăsători dacă vedeți pe cineva care prezintă simptome de infarct miocardic acut.

Cateterul este înaintat până la locul respectiv, iar artera este dilatată cu ajutorul balonului și al stentului. Stentul rămâne pe arteră și previne reîngustarea acesteia. În anumite cazuri, infarctul miocardic se poate trata prin operația de by-pass coronarian.

În acest caz, chirurgul va atașa o porțiune dintr-o arteră sau venă recoltată din altă parte a corpului, redirecționând astfel circulația sângelui pentru a ocoli zona îngustată. Acesta este un articol medical Infarctul se tratează și medicamentos? Da, este posibil cu o serie de substanțe active până la intervenția de angioplastie: Aspirina — este un anticoagulant care se folosește pentru a rupe cheagurile de sânge și a subția sângele, pentru a putea circula prin zonele îngustate ale arterelor Trombolitice — Tromboliza se administrează pentru dizolvarea cheagurilor de sânge Antiagregante plachetare — se infarct miocardic pentru a preveni formarea unor noi cheaguri și pentru a le împiedica pe cele existente să crească Nitroglicerina — folosită pentru dilatarea vaselor de sânge Beta-blocante — scad tensiunea arterială și relaxează mușchiul cardiac, limitând astfel gravitatea infarctului miocardic Inhibitori de enzimă de conversie — reduc de asemenea tensiunea arterială și reduc presiunea asupra inimii Programeaza-te in cateva minute!

Infarct miocardic

Completeaza formularul si te sunam noi! Ce trebuie să faci dacă ai suferit un infarct? În plus, un pacient care a trecut printr-un infarct trebuie să meargă în primul an regulat la control, pentru că poate face un accident ischemic și în alt teritoriu rata de AVC este mai mare în cazul pacienților care au suferit un infarct miocardic.

Afecțiuni mai noi.