Oasele iliace.

Conținutul

  amfetamina doare articulațiile unguent antiinflamator pentru articulațiile genunchiului

  Structura[ modificare modificare sursă ] Împreună cu oasele ischium și pubisformează osul coxal. Corpul latină corpus formează mai puțin de două cincimi din acetabul ; și, de asemenea, face parte din fosa acetabulară.

  dureri articulare mâna stângă bursita patelara

  Suprafața internă a corpului oasele iliace parte din structura pelvisului mic și oferă suport de inserție obturatorului intern. Anatomie pe viu[ modificare modificare sursă ] Diametrele circumferinței superioare a pelvisului osos, cu referire la osul iliac, sunt: diametrul biiliac superior sau bispinos antero-superior, reper: linia interspinoasă superioară — care unește spinele iliace anterosuperioare diametrul biiliac inferior sau bispinos postero-inferior, reper: linia interspinoasă inferioară — care unește spinele iliace anteroinferioare diametrul transvers maxim sau bicret, reper: linia bicretă — oasele iliace unește puntele cele mai ]ndepartate ale crestelor iliace Se măsoară cel mai bine cu un goniometru un instrument special proiectat pentru o astfel de măsurare se numește pelvimetru.

  alifie pentru articulatii furnicaturi si amorteala in maini

  Încercarea de a măsura diametrul biiliac cu o ruletă de-a lungul unei suprafețe curbate este incorectă. Pelvimetria este utilă în obstetricădeoarece un pelvis care este semnificativ prea mic sau chiar prea mare, poate duce la oasele iliace. De exemplu, un copil mare care trebuie să se nască printr-un pelvis mic are un risc semnificativ de deces, cu excepția cazului în care se efectuează o cezariană.